BIO KOKOSOVÝ CUKR 500 g
Originální, výrazná chuť. Vhodný i při občasném použití při AIP dietě.
Kokosový cukr se vyrábí z nektaru květů palem Cocos nucifera. Květy se otrhají a nařežou jemnými řezy, ze kterých vytéká hustá míza (nektar).
Nektar se stáčí do nádob, a poté pomalu zahřívá, aby vznikl hustý sirup. Pokračuje se až do úplného odpaření vody, kdy se na dně nádob ze zredukované mízy vytvoří krystalky hotového a čerstvého kokosového cukru. Cukr se v případě potřeby mele na jemnější, až práškovou konzistenci, balí a putuje do prodeje. Tato tradiční metoda zaručuje, že je kokosový cukr dokonale přírodní sladidlo.
Složení: 100% kokosový cukr Bio
Země původu: Indonésie
Balení: 500 g
CZ-BIO-002/Zemědělská produkce mimo EU
Minimální trvanlivost: min 36 měsíců od okamžiku produkce
Skladování: chladné, tmavé a suché místo (max. 20°C, max. 65% vlhkost vzduchu)
Je kokosový cukr zdravější, než bílý rafinovaný cukr?
Ano, v rámci možností je. Běžný cukr, který se přidává do zpracovaných potravin a ve skutečnosti jej vůbec nepotřebujeme, je kvůli technologii zpracování zbaven nutrientů (výživných látek).
Kokosový cukr tímto výrobním procesem neprochází, díky čemu si jisté množství potřebných živin zachovává. Co tedy obsahuje?
Kokosový cukr na rozdíl od rafinovaných cukrů obsahuje i draslík, zinek, železo a vápník. Dále menší množství mastných kyselin s krátkým řetězcem (příznivý vliv na prospěšné střevní bakterie a některé trávící potíže), polyfenoly (antioxidační účinky) a antioxidanty (chrání tělo před oxidačním stresem).
Obsahuje také nestravitelnou rostlinnou vlákninu inulin, která čistí střeva jako kartáč a vyživuje prospěšné střevní bakterie.
Nutriční hodnoty na 100g výrobku | |
ENERGIE [kJ / kcal] | 1559/383 |
TUKY [g] | 0,4 |
z toho NASYCENÉ MASTNÉ KYSELINY [g] | 0,1 |
SACHARIDY [g] | 93,4 |
z toho SUKRÓZA [g] | 86,9 |
z toho FRUKTÓZA [g] | 2,7 |
VLÁKNINA [g] | k.A. |
BÍLKOVINY [g] | 0 |
SŮL [g] | 0,9 |
SODÍK [mg] | 360 |
Nutriční hodnoty se mohou u přírodních produktů lišit.
Chemicko-fyzické vlastnosti | |
OBSAH VODY | max. 5 % |
POPEL | 2-3% |
Mikrobiologické vlastnosti | |
CELKOVÝ POČET MIKROORGANISMŮ | < 100.000 KbE/g |
KVASINKY | < 10.000 KbE/g |
SALMONELLA | negativní v 25g |
E. COLI | < 10 KbE/g |
PLÍSNĚ | < 10.000 KbE/g |
Kód | Kód: 822 |
---|---|
Kategorie: | Produkty od partnerů |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.